Nyheter

IDENTIC får order från Emtunga för boendeplattform till offshore-plattform

Emtunga Solutions AB i Göteborg har valt GRE-rörsystem från IDENTIC AB för användning på en ny offshore-boendeplattform som byggs i Sverige. Emtunga bygger modulbyggnader till en stor offshore-plattform, och Bravida Sverige AB tilldelades kontraktet gällande installation av Bondstrand GRE-rörsystem.

IDENTIC är distributör i Sverige för NOV Fiber Glass Systems som tillverkar Bondstrand Glass Reinforced Epoxy (GRE) rörsystem. Beställningen som IDENTIC erhållit gäller flera olika rördiametrar och rörkomponenter.

Bondstrand är en helt certifierad lösning med exceptionella brandbeständiga egenskaper och lägre vikt jämfört med stålalternativen. Rören utgör en viktig del av brandvattensystemet på bostadsmodulen och utgör ett kritiskt säkerhetssystem på offshore-plattformen.

– Vi är mycket glada över att Emtunga och Bravida har tilldelat IDENTIC beställningen av GRE-rörsystem till den nya boendeplattformen. Detta kommer att vara den tionde boendeplattformen som byggts av Emtunga med Bondstrand-rörsystem levererat av IDENTIC i Sverige. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Bravida som installatör för detta projekt och kommer att tillhandahålla utbildning och support efter behov under hela projektet, säger Richard Holt, VD, IDENTIC AB.