Nyheter

Laddalliansen bygger infrastruktur för elbussar

Marknaden för elbussar har tagit fart i Sverige, och nu gör Jönköping ytterligare en satsning för att ställa om till ett hållbart kollektivtrafiksystem. Laddmöjligheterna är avgörande för att få en fungerande busslinje så ytterligare 10 pantografladdare från ABB är nu beställda.

För installation av denna högpresterande laddinfrastruktur står Laddalliansen Nordic AB.

– Detta uppdrag ligger helt i linje med vår affärsidé och vi är glada över att vi bidrar till förutsättningarna för en hållbar och modern kollektivtrafik, säger Henrik Holmér, försäljningschef på Laddalliansen. Bussarna kommer att köra stomlinjerna i tätortstrafiken i Jönköping, med start sommaren 2021. Installationsarbetena som påbörjas i maj skall enligt tidsplanen vara klara under hösten. Ägare av den kompletta anläggningen är Jönköping Energi.