Nyheter

Basefarm rekryterar branschprofil

Basefarm intensifierar nu sin satsning på strategiska tjänster relaterade till affärsmodeller som bygger på införande av molntjänster och initiativ inom transformation och multi-sourcing.Nu rekryteras en branschprofil i satsning på strategisk rådgivning inom moln- och multi-sourcing.

Bakgrunden till satsningen är de senaste årens förändringar på marknaden där företag får allt mer komplexa IT-miljöer. Därmed krävs smarta och långsiktigt hållbara strategier och tekniker som kan korta ner ledtider för utvecklare och produktägare. Här kommer molnsatsningar, inklusive olika kombinationer av public cloud och traditionella hosting-lösningar in i bilden och efterfrågas allt mer.

Detta är ett område som Basefarm är unikt positionerat inom, särskilt med musklerna från moderbolaget Orange Business Services i ryggen.

– Vi välkomnar Jan och vi är övertygade om att hans breda kompetens kommer väl till pass i vår satsning framåt, säger Sara Murby Forste, vd på Basefarm. Jan har en lång erfarenhet av att driva digital transformation och att snabbt anamma ny teknik och agila arbetssätt.

Hos Basefarm kommer Jan att arbeta med strategisk rådgivning, framförallt  i en partnerroll snarare än som leverantör. Han har själv arbetat i chefspositioner i linjeverksamhet. Jan har stor erfarenhet av att analysera och diskutera med beslutsfattare i samma sits. Basefarm har alltid sett det som viktigt att kunna prata samma språk som kunden, och förstå kundens verklighet.

– Det finns få teknikleverantörer som kan erbjuda allt, även om det ibland marknadsförs så, säger Jan Rizvi. I de fallen blir snabbt svårt att styra och anpassa leveransen, och slutresultatet blir dyrt och långsamt för kunden. Dessutom blir det oflexibelt, vilket många vittnar om nu när kritiska IT-processer i verksamheter har ställts på ända nästan över en natt. Flera företag tittar nu på att dela upp sina verksamhetsområden i mindre och mer självstyrande delar för att sprida risker och öka sin flexibilitet genom multi-sourcing. Här passar Basefarms expertkompetens och tjänster bra in, och vi kan addera stort värde till kundens förändringsresa och teknikleverans.