Nyheter

Hur säker är din last?

Att e-handeln blomstrar är ingen nyhet. Aldrig förr har det körts ut så många paket som det gör nu och det skapar såväl möjligheter som utmaningar för personal inom distributionsindustrin. En utmaning är att hålla själva transporten så säker som möjligt, med tillräcklig lastsäkring och anpassningsbar bilinredning. Därför går företaget Sortimo nu ut med några tips och tricks att ha i åtanke när du lastar din servicebil.

Sortimo arbetar med fordonsinredningar, lastsäkringssystem och mobila transportlösningar.

Nuförtiden kan man hitta det mesta online; livsmedel, kläder, skönhetsprodukter och till och med byggvaror går att få hem med bara några få klick. I och med detta ser vi fler och fler budbilar ute på vägarna, som på sina rutter levererar varor till företag och privatpersoner i hela landet.

Men med detta följer risker, och det är uppskattat att minst en dödsolycka per år beror på dåligt säkrad last*. Därför är det viktigare än någonsin att investera i tillräcklig lastsäkring, så att man säkert och effektivt kan ta sig från punkt A till punkt B.

Detta har Sortimo, tillverkare av servicebilsinredning, stor kunskap om och vill därför dela med sig av ett par tips gällande lastsäkring.

Placera din last på rätt sätt

Regel nummer ett i att lasta säkert är att lasten inte får påverka körstabiliteten, då en förändring av lastens tyngdpunkt påverkar fordonets köregenskaper. Därför är det av största vikt att du fäster din tyngre last lågt och placerar lastens tyngdpunkt så nära bilens mitt som möjligt.

Detta är dessutom bra från ett ergonomiskt perspektiv, då du på så vis undviker alltför tunga lyft.

Felfri säkerhet med felfritt säkerhetssystem

Hjälpmedlen för lastsäkringen som du investerar i måste vara lämpliga för godstransport och surrningsmöjligheterna måste klara tillräcklig belastning och enkelt kunna anpassas för att säkra lasten. Därför kan det vara en bra idé att bland annat investera i ett golv som kan vara med och skapa de optimala förutsättningarna för att surra fast din last ordentligt, med exempelvis integrerade surrningspunkter och möjligheten att sätta fast spännstänger.

Något som också är viktigt är att hålla dina säkringshjälpmedel i felfritt tillstånd, och att se till att lastytorna inte är smutsiga eller oljiga. Detta för att garantera bästa möjliga säkerhet för både dig själv och din last.

Skräddarsydd bilinredning

För företag som arbetar med paketleveranser innebär en arbetsdag ständiga utmaningar. Det är inte alltid du vet storleken på det du ska leverera, och kanske är varan mer skrymmande än förväntat. Men för att göra din bil så säker som möjligt gäller det att effektivisera och optimera lastutrymmet, vilket man gör bäst genom att investera i en bilinredning som erbjuder flexibla lösningar som kan anpassas till just din arbetsdag – utan att kompromissa med stabiliteten.