Nyheter

111 år gammal portal nedmonterad i Trelleborgs hamn

Efter mer än ett sekel i tjänst plockades den anrika blå portalen i färjeläge 7 ned idag och därmed tog en era slut. Portalen som är krönt av SJ:s emblem är en välkänd siluett för många. Sedan 1909 då Kungsleden invigdes för järnvägstrafik mellan Trelleborg och Sassnitz har tåg och färjor passerat portalen.

Färjeläge 7 är för gammalt och har bara använts av Stena Lines järnvägsfärja M/S Sassnitz. Nu ska det byggas om för att bli ett RoRo-läge för rullande trafik och kommer vara klart senast 2021.

Den klassiska portalen ska skänkas till Trelleborgs kommun men först ska Trelleborgs Hamn restaurera, blästra och måla om den. Därefter är planen att den ska flyttas till ett läge mellan Centralstationen och Tullkammaren så att fler kan beskåda den.