Nyheter

Basefarm storsatsar på molntjänster för storföretag

Basefarm  intensifierar satsningarna på att hjälpa företag att införa och optimera sina molnprojekt. Satsningen ligger i linje med de nästintill obegränsade utvecklingsmöjligheter som molnet kan ge de företag som lyckas matcha sin specifika affärssituation med rätt teknisk plattform, stabil drift och optimerad datasäkerhet. 

– Som plattformsoberoende tjänsteleverantör har vi länge kunnat erbjuda kunder avancerade drifttjänster i samband med sina molnsatsningar, säger Sara Murby Forste, vd på Basefarm. Det är en bra grund att stå på när vi nu satsar stenhårt på nya strategiska tjänster som är utformade för att hjälpa företag att både inse och uppnå sin fulla affärspotential med den senaste tekniken som grund.  

För att leda satsningen har Basefarm anställt branschveteranen Alan McDonald som Head of Professional Services. Under sina mer än 20 år på ledande positioner inom IT-branschen har Alan skaffat sig svårmatchad kompetens för det nya uppdraget. Närmast kommer Alan från en roll som Lead Solution Architect på Tieto Sverige.

– Jag har alltid fascinerats av de teknikskiften som helt omdefinierat marknaden, säger Alan McDonald. För många år sedan handlade det bland annat om Internet i sig och GSM-tekniken. Nu är det molnet som totalt förändrar spelplanen, och sedan dess framväxt har jag drivits av att hjälpa företag att dra nytta av de nya möjligheter som det medför.

Bild av Pete Linforth