Nyheter

Ford of Europe väljer DEFA som sin partner vid försäljning av laddlösningar

– Vi är mycket stolta att Ford of Europe har valt DEFA som sin leverantör av elbilsladdning i Sverige och Norge. Vi har anslutit bilar till elnätet i 60 år och med vår kompetens kan vi erbjuda stabila laddsystem och en smidig installationsprocess som gör det enkelt för kunden att köpa en laddlösning till hemmet, säger Martin Jonsson, VD, DEFA AB.

Avtalet omfattar försäljning av DEFAs hemmaladdare däribland den smarta laddstationen eRange IQ till kunder som köper laddbara fordon.

Fords kunder erbjuds en laddlösning hos sin bilförhandlare som inkluderar en laddstation ur eRange-serien med testvinnande laddteknik, och en komplett installation. eRange har i omfattande tester utsetts till vinnare vad gäller användarvänlighet, tillförlitlighet och säkerhet av Tysklands största bilägarorganisation ADAC och av dess systerorganisation i ÖAMTC i Österrike.

Bilkunderna kan välja mellan laddstationer med uttag eller kabel, med EU-godkänd energimätare eller inbyggd fulldynamisk lastbalansering. Med eRange IQ får kunden även möjlighet att ansluta sig till CloudCharge-appen.

DEFA har redan installerat mer än 100 000 laddpunkter och 5000 anläggningar i Norden och samarbetar med alla stora bilimportörer och installatörer i Norden.

Foto: Ford