Nyheter

Ramirent öppnar sitt andra liftcenter

Nu har Ramirent öppnat sitt andra renodlade liftcenter i Sverige – Stavdal Lift Öresund. Med totalt 750 liftar ska man serva hela den skånska byggmarknaden.

– Vårt kundcenter är placerat i Malmö och här erbjuder vi ett brett sortiment av allt från små pelarliftar till stora bomliftar på 40 meter. Med vår liftpool når vi även ut till lite större byggprojekt, som t ex Citadellsstaden i Malmö, som vi just påbörjat, säger distriktschef Josephine Gunnarson.

Sedan Ramirent och Stavdal blev ett gemensamt bolag under våren 2019, har strategin varit att renodla liftkompetensen i ett eget affärsområde. Stockholm var först ut med ett renodlat liftcenter, men nu finns det alltså ett även i Malmö.

– Här är vi experter på lift och vi har en enorm maskinpark att erbjuda våra kunder. Samtidigt har vi hela Ramirents breda utbud av byggmaskiner, bodar, ställningar, fallskydd och anläggningsmaskiner, i Ramirents kundcenter bara några minuter härifrån. Tillsammans har vi ett mycket starkt erbjudande, säger Josephine Gunnarsson.

Och efterfrågan är stor. I dagsläget är 70 procent av de totalt 750 liftarna uthyrda. För att på bästa sätt utnyttja kapaciteten, erbjuder Stavdal Lift en liftpool som levererar efter behov, så att kunden inte behöver ha outnyttjade maskiner stående. Ett kostnadseffektivt erbjudande som framför allt efterfrågas vid lite längre byggprojekt med behov av 15 liftar eller fler.

Stavdal Lift Öresund öppnade i juni och ska täcka in en stor region. Därför har man placerat ut några av de mest efterfrågade liftarna i Ramirents kundcenter i Trelleborg, Lund, Klippan, Helsingborg, Ystad och Malmö, varifrån allt koordineras.

Totalt i hela Sverige erbjuder Ramirent 5 800 liftar genom affärsområdet Stavdal Lift.