Nyheter

Peab Asfalt underhåller och bygger ut Saab Airport i Linköping

Peab Asfalt har tillsammans med Peab Anläggning fått förtroende att utföra underhåll och utbyggnad av Saab Airport i Linköping. Projektet innebär att den befintliga banan breddas och flyttas cirka 600 meter i östlig riktning.

Banan kommer även att anpassas till gällande regelverk som möjliggör för större flygplan att starta och landa.

– Vi är mycket glada över att få förnyat förtroende att tillsammans med Peab Anläggning utföra arbeten där höga krav ställs på både säkerhet som kvalitet. Det påvisar att vi inom Peab har all den kompetens och de resurser som krävs för denna typ av projekt, säger Anders Hoff arbetschef Peab Asfalt.

Arbetet kommer att utföras under 2020-2022 och kontraktet har ett ordervärde på cirka 29 miljoner kronor.