Nyheter

Arctic Infra utför infrastrukturarbeten åt LKAB

Arctic Infra har vunnit LKAB:s förtroende för ett projekt som bland annat innefattar schakt- och rörarbete. Uppdraget är ett förberedelsearbete för att senare kunna ersätta den nuvarande Sjöbangården i Kiruna.

För att kunna ersätta Sjöbangården måste det utföras en bankfyllnad över insjön Loussajärvis torkade del. Innan det arbetet påbörjas har Arctic Infra i uppdrag att säkerställa att den infrastruktur som finns i marken tål bankfyllnadens laster. Projektet består av schakt-, fyll-, VA- och rörarbeten.

– Vi är som alltid glada över att få arbeta med LKAB och rusta inför framtiden. Projektet påbörjas omgående och vi ska fortsätta skapa maximalt värde för vår beställare. Vi ser fram emot det här uppdraget, säger Bengt Eliasson, Platschef på Arctic Infra.

Projektet påbörjas i juli och är ett av flera projekt som Arctic Infra blivit tilldelade av LKAB i Malmfälten.

– Arctic Infra har på kort tid byggt upp en mycket stark organisation från Luleå upp till Gällivare och Kiruna. Vi har en gemensam syn på att det är kvalitet och långsiktig hållbarhet som banar väg för vår fortsatta utveckling. Med det här uppdraget inräknat har vi tre LKAB-projekt igång samtidigt, det blir en bra sommar för oss i Malmfälten, säger Lars Eriksson, Projektchef på Arctic Infra.