Nyheter

Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) har uppmärksammats som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster. Detta enligt en färsk Forrester-rapport, där HCL rankas högst bland de 13 företag som ingick i rapporten.

Forrester Wave™-rapporten kring Specialized Insights Service Providers för det andra kvartalet 2020, noterar hur HCL balanserar teknikkapacitet och affärsskicklighet, för att leverera sanna insiktstjänster och en bred portfölj av digitala transformationstjänster, från byggandet av plattformar till att möta affärsrelaterade användningsfall.

AI genomsyrar hela värdekedjan, vilket möjliggör förbättrad datahantering och styrning, förutsägelser av händelser och föreskrivande av affärsåtgärder. HCLs serviceförbättringar inkluderar investeringar i teknologilösningar och affärsrådgivning, samt  partnerrelationer.

Rapporten citerar dessutom HCLs långa relationer med sina kundreferenser, med över fem år av åtaganden kring insiktstjänster.

Referenser rekommenderar HCL som ”innovativa”, samt ”framtidsinriktade och kunniga om dataspecifika branschtillgångar.”

I forskningsrapporten har Forrester utvärderat de bästa leverantörerna på marknaden mot 18 kriterier, grupperade i följande tre betydelsefulla kategorier: Aktuella erbjudanden, Strategi och Marknadsnärvaro.