Nyheter

Transdev vinner upphandling om regiontrafik i Östergötland

Östgötatrafiken meddelar att Transdev vinner kontraktet för regiontrafiken i  Linköping, Norrköping, Finspång och Valdemarsvik. Avtalet är på 11 år och startar den 12 december 2021. Nytt för resenärerna är att Transdev kommer in i avtalet med 27 nya bussar vid trafikstarten och ytterligare 16 nya bussar juni 2022.

Upphandlingen omfattade två anbudspaket. Transdev vann det första paketet som omfattar trafiken i stråken Norrköping–Finspång, Finspång–Linköping, Norrköping–Linköping och Norrköping–Söderköping–Valdemarsvik, det lokala stråket Krokek–Norrköping samt landsbygdsområdet Valdemarsviks landsbygd.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått Östgötatrafikens förtroende att driva regiontrafiken i Linköping, Norrköping, Finspång och Valdemarsvik. Vi har en riktigt bra lokal kännedom och har kört Norrköpings stadstrafik sedan 2004 och kollektivtrafiken i Finspång sedan flera år tillbaka. Vi kommer fortsätta med det goda arbetet. Det blir mycket glädjande att introducera nya bussar i trafiken och erbjuda både fler avgångar och större komfort till resenärerna, säger Marie-Louise Arnell, affärschef Transdev Östergötland.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till den 24 augusti.

Fakta om Transdev i Östergötland:

Transdev kör buss- och spårvagnstrafiken i Norrköping på uppdrag av Östgötatrafiken sedan 2004 samt Kustpilen mellan Linköping, Kalmar och Västervik på uppdrag av KLT sedan 2014. Vi kör även busstrafik runt Finspång och i Linköping deltar Transdev i forskningsprojektet ”Ride the future” på universitetsområdet där två självkörande minibussar kör på öppen gata på en slinga på drygt 2 km.

Foto: Liza Simonsson