Nyheter

KGK och Autoexperten inleder samarbete med Motorbranschcollege

Två starka aktörer inom motorbranschen, KG Knutsson AB (KGK) och Autoexperten, har valt att gå in och stödja skolor inom ramen för Motorbranschcollege med kompetensutveckling för fordonslärare, produktutbildningar och tillgång till ett nationellt butiks- och verkstadsnät.

– Vi kommer genom vårt samarbete med Motorbranschcollege öppna upp vårt kursutbud inom KGK Academy för lärare på certifierade skolor. KGK Academy erbjuder ett brett och innehållsrikt kursutbud som kommer att tillföra en god kompetensutveckling till landets certifierade Motorbranschcollege, säger Henrik Ivarsson, produktchef KGK Solutions.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. 5 300 personer behöver anställas de kommande tre åren. En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel för den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

– Vi är glada att KGK och Autoexperten vill vara en del av Motorbranschcollege och ytterligare bidra till att öka kompetensen och produktkunskapen hos lärare på våra fordonstekniska utbildningar. Att ytterligare två starka aktörer ansluter är mycket viktigt för vår framgång, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare Motorbranschcollege.

KGK har över 500 varumärken i sin produktportfölj och 400 bilverkstäder är anslutna till konceptet Autoexperten.

– Genom Motorbranschcollege ges vi en möjlighet att erbjuda certifierade skolor ytterligare produktkunskap och utbildningar om våra varumärken. Att vi dessutom har en lokal butiksorganisation gör att vi kan vara tillgängliga för skolorna i deras närområde. Vi tilltalas mycket av att kunna stödja skolor på plats och stärka våra samarbeten lokalt, säger Johan Regefalk, vd KGK.