Nyheter

CMA CGM – tillbaka till Helsingborgs hamn

CMA CGM har långtgående historia i Helsingborgs Hamn och väljer nu att komma tillbaka med egen feeder under namnet ”Scandinavian Shuttle Service”.

Tjänsten knyter Helsingborgsregionen nära de globala linjenätverken och stärker möjligheterna för att maximalt kunna utnyttja de redan befintliga intermodala lösningar som CMA CGM-gruppen har i Helsingborg.

Det är inte första gången CMA CGM anlöper Helsingborgs Hamn. Efter några års uppehåll väljer de nu att komma tillbaka, men med egen feeder istället för att låta sträckan enbart representeras av Containerships, även de en del av CMA CGM-gruppen. De senaste åren har Containerships även trafikerat Helsingborg med ett direktanlöp från Spanien.

 Den nya feederservicen kommer att komplettera Containerships direktservice från Spanien som vi redan har i Helsingborg varje vecka och det kommer förhoppningsvis att skapa synergier för att kunna koppla på och utnyttja de intermodala lösningarna som finns där, säger Linus Ljungmark, skandinavisk chef på CMA CGM.

”Scandinavian Shuttle Service” kommer initialt att trafikeras av fartyget Aries J som har en kapacitet på 1000 TEUs. Slingan börjar i Hamburg, seglar vidare till Fredericia i Danmark, Helsingborg, Halmstad, Göteborg och slutligen tillbaka till Hamburg. Anlöpet i Helsingborg är fördelat till onsdagar.

 Det är alltid lite extra roligt att få välkomna en kund tillbaka även om de indirekt aldrig varit härifrån. Genom den nya linjen fortsätter vi att tillsammans skapa möjligheter till förgreningar för svensk industri till de stora världsmarknaderna, säger Nicklas Romell CCO i Helsingborgs Hamn.