Nyheter

Unikt partnerskap för UAS-utbildning med Drönaruppdraget och QuadFoto

I den gångna veckan kunde utbildningsaktörerna Drönaruppdraget och QuadFoto kommunicera ett fördjupat partnerskap med målsättning att erbjuda heltäckande drönarutbildningar för fjärrpiloter inom öppna kategorin. Ett unikt samarbete som ritar om kartan genom att kombinera onlineutbildning med praktiskt handhavande. 

Utbildningsaktören QuadFoto besitter bred och lång erfarenhet inom praktisk UAS-utbildning med kunder såsom större byggföretag och räddningstjänster. Tillsammans med Drönaruppdragets teoretiska onlineutbildning erbjuder aktörerna en unik och skalbar paketlösning riktad främst till företag, organisationer och myndigheter.

Detta innebär att den grundläggande teorin genomförs på egen hand genom Drönaruppdragets digitala utbildningsplattform. Därefter sker en praktisk utbildningsdag i QuadFotos regi som innefattar såväl simulatorträning inomhus som skarp praktisk flygning utomhus för drönarpiloten.

Genom att kombinera teori online och praktik på detta sätt är målsättning är att erbjuda ett skalbart och gediget utbildningsalternativ som skapar ansvarstagande fjärrpiloter med ett högt säkerhetstänk inom den öppna kategorin A1, A3 samt A2. Upplägget lämpar sig extra väl i tider då distans och riktlinjer måste upprätthållas för att minska smittspridning av Covid-19.

– Vi känner att det har saknats ett komplett utbildningsalternativ som på allvar kan möte den ökade efterfrågan av drönarutbildningar. Allt fler företag använder drönare i deras verksamhet och i och med de nya regelverket som kommer vid årsskiftet 2020/2021 ställs det högre krav på just utbildning av deras drönarpiloter. Tillsammans med Quadfoto hoppas vi kunna tillmötesgå detta behov genom att kombinera våra erbjudande till en paketlösning, säger Marcus Olsson, VD Drönaruppdraget. 

Så funkar utbildningen

1. Den anställde (aspirerande drönarpiloten) bjuds personligen in till Drönaruppdragets onlineutbildning.

2. Därefter genomförs utbildningen på den anställdes villkor, i en utbildningstakt, tid och plats som passar denne – 100 % distans.

3. Efter avklarad teori bokas den anställde/a in på en utbildningsdag i QuadFotos regi.

5. Fokus ligger på praktiskt handhavande där den anställde får pröva både simulatorträning och riktig flygning.  

6. Efter avslutad utbildning har drönarpiloten fått med sig såväl teori som praktik – den kompetens som krävs för att klara provet för  

På Drönaruppdragets respektive QuadFotos hemsida kan man läsa mer paketlösningen. 

På bilden: Drönarpiloten Fredrik Nilsson på QuadFoto flyger DJI drönare