Nyheter

Platzer och Bockasjö utökar samarbetet i Sörreds Logistikpark

JV-bolaget Sörreds Logistikpark, som drivs gemensamt av Platzer och Bockasjö, förvärvar ytterligare en fastighet i Torslanda. Markarealen uppgår till cirka 58 000 kvm och här finns en möjlig byggrätt om cirka 25 000 kvm BTA.  Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel och här planeras skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar.

I våras bildade Platzer ett Joint Venture-bolag (JV) tillsammans med Bockasjö, där parterna äger 50 % vardera. JV-bolaget, med namnet Sörreds Logistikpark Holding AB, förvärvade inledningsvis fastigheten Sörred 8:12 från Platzer. På fastigheten finns en byggrätt på minst 110 000 kvm BTA, som kommer att delas upp i ett flertal nya fastigheter och därefter bebyggas med industri- och logistikbyggnader.

Nu utökas samarbetet och JV-bolaget förvärvar även fastigheten Sörred 7:21 i Torslanda från Platzer. Markarealen uppgår till ca 58 000 kvm och möjlig byggrätt uppgår till ca 25 000 kvm BTA. Tillträde sker den 14 oktober 2020.

– Det känns fantastiskt att planerna börjar realiseras. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med Bockasjö, kunna erbjuda marknaden moderna logistikytor i Sveriges bästa logistikläge, ger Johan Franzén, affärsområdeschef industri/logistik, Platzer.

– Efterfrågan på logistikytor på Hisingen är stort och vi arbetar med flera affärer, därför är tillskottet av mer mark välkommet. Det är också en markering i hur väl samarbetet med Platzer fungerar när vi nu utökar markområdet, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö samt vd för JV-bolaget Sörreds Logistikpark.

Inom JV:t agerar Bockasjö affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 % ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna. Parterna planerar att bygga skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar. Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel med Volvobolagen som draglok. Detaljplanen är klar.