Nyheter

Amapola skjuter upp starten på linjen Växjö-Arlanda

Amapola Flyg avsåg att starta upp trafik på linjen Växjö-Arlanda i oktober. Detta skulle ske med en Jetstream 32 som även flög på Torsby-Hagfors-Arlanda. Då de senare linjerna inte kommer att börja flygas förrän efter jul saknas kapacitet att starta trafiken redan i oktober.

– Vi är ledsna att behöva göra denna försening, men vi ser fram emot att få mer tid att sälja in linjen till marknaden. Det kommer att vara en lång vandring att få tillbaka de passagerarvolymer som fanns i Växjö och nu ska vi arbeta tillsammans med flygplatsen och regionen för att nå ut, säger Erik Salén VD, Amapola Flyg.

– Vi måste ha respekt för att de nuvarande rekommendationerna och pandemiläget som står och väger gör att många resenärer drar sig för att resa och att många möten på plats inte blir av. Jag är förhoppningsfull om att när vi kommer in i nästa år så kommer vi att se att det vi ser nu bara är svansen på pandemin och att de åtgärder som svenska folket frivilligt åtagit sig att efterleva kommer att ha haft effekt, avslutar Erik Salén.