Nyheter

Oktoberdagarna med Fredeheim Maskin tyngre än någonsin – fysiskt och digitalt

Det blir nya rekord i både bredd och tyngd när Fredheim Maskin bjuder in till Oktoberdagarna 2020. Sammantaget visas hela 65 maskiner, däribland flera nyheter. Den som inte har möjlighet att fysiskt besöka den 2500 ton tunga branschmässan i Spydeberg tar enkelt del av Oktoberdagarna genom Fredheims digitala storsatsning.

Oktoberdagarna 2020 genomförs den 22–24 oktober på och i anslutning till Fredheim Maskins anläggning i Spydeberg, Norge. Företagets samtliga leverantörer kommer att vara representerade.

Det ger unika möjligheter att uppleva kross-och sorterverk, stackläggare med mera från exempelvis Keestrack, Sandvik och Telestack.

– Vår stora satsning på att kunna följa Oktoberdagarna digitalt är till stor del en anpassning till den pågående pandemin, men är också något vi tror på för framtiden. Oavsett covid-19 är det inte alla som har möjlighet att besöka ett arrangemang fysiskt. Det gör den digitala närvaron till ett värdefullt komplement, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin AS.

Därmed finns det tre vägar att ta del av Oktoberdagarna:

Fysiskt på plats, via en mässapp och via inlägg och filmer på Facebook och Youtube.

Filmteam och webbkameror säkerställer att arrangemanget blir levande även i digitala kanaler. Mässappen gör det också enkelt att ta del av presentationer. Det blir också möjligt att bekanta sig med leverantörer och kunderrunt om i världen.

– Allt sammantaget gör att vi kan förstärka känslan av fysisk närvaro och givande möten för dem som väljer att besöka Oktoberdagarna digitalt, tillägger Erik Olausson.

En annan anpassning till covid-19 är att seminarier och föredrag genomförs digitalt. På plats i Spydeberg görs en mängd åtgärder som säkerställer att arrangemanget följer alla riktlinjer med anledning av pandemin.

En fördel med ett arrangemang som detta är att det till stor del genomförs utomhus,vilket gör det enkelt för besökarna att hålla avstånd till varandra. Oavsett om besöken blir fysiska eller digitala möter branschfolket flera nyheter och får njuta av hur maskinerna levererar stort i fråga om både produktivitet, miljö, klimat och ekonomi.

Några av årets nyheter:

Keestrack B5e eldriven käftkross.

Eldrivna konkrossen Keestrack H4e, med tredäckad hängdikt, nu med 250 millimeter högre chassi.

Eldrivna sorteringsverket Keestrack K5e.

Eldrivna stackläggaren Keestrack S5e, med batteri för att larva och rigga.

Käftkrossen Sandvik QJ341–nu med teleskopisk sidotransportör.

Konkrossen Sandvik QH332DDHSmed tvådäckad hängsikt.

Imponerande 31-meters stackläggaren TelestackTCL1031.

Stackläggaren TelestackTC621REV, som enkelt konverteras mellan elektrisk och hydraulisk drift.