Nyheter

Sju nya flyglinjer till Sälen

Många svenskar vill åka på skidsemester i år. Den ökade efterfrågan på skidresor har rapporterats av Skistar, där bokningsläget låg 10 procent högre jämfört med samma period förra året. Samtidigt inleder TUI en långsiktig satsning på att bredda sitt utbud från sol och bad för att nu även inkludera skidresor. Därför väljer TUI att inleda ett samarbete med Scandinavian Mountains Airport och öppnar upp sju nya flyglinjer till Sälenfjällen, med start i december.

De nya flyglinjerna kommer att gå från Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Norrköping, Ängelholm och Köpenhamn.

– Skidresor är något vi länge tittat på att lansera, nu såg vi en möjlighet. Vi hoppas att många av våra kunder uppskattar möjligheten att enkelt kunna flyga direkt med oss till en av de mest populära skidorterna i Sverige. Sälen erbjuder aktiviteter i frisk fjälluft, jag tror många längtar efter det, säger Tommy Serban, kommersiell chef på TUI.

Sälenfjällen är ett av Sveriges mest populära skidområden och omfattar skidorterna Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Kläppen och Stöten. I Sälen finns något för alla. Utförsåkning, längdskidor, hundspann eller en dag på SPA. Flygen går på torsdagar och söndagar mellan december och mars. Flygresan klimatkompenseras och TUI har vidtagit noggranna åtgärder för att göra den så trygg och säker som möjligt.

– Jag är stolt och glad att vårt kreativa samarbete med TUI ger våra resenärer denna möjlighet. Det är otroligt glädjande och signalerar framtidstro, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.