Nyheter

Verizon Business lanserar idag internationell plattform för privat 5G

Verizon Business lanserar idag dess internationella plattform för privat 5G, för globala företag i Europa samt i Asien- och Stillahavsområdet.

Erbjudandet levereras i partnerskap med Nokia och kommer möjliggöra för företag att driftsätta ett privat, dedikerat 5G-nätverk av industriell kvalitet inom sina lokaler. Utöver extremt låg latens och hög hastighet är en viktig fördel i ett privat 5G-nätverk möjligheten för företag, särskilt inom tillverkning, distribution och logistikcenter, att kunna driftsätta och ha ett skräddarsytt mobilnätverk på plats, vilket eliminerar behovet av att sända data genom offentliga nätverk.

– Idag meddelade vi nästa fas av Verizons globala 5G-vision med lanseringen av privat 5G för våra internationella kunder, sa Tami Erwin, CEO, Verizon Business. ”Om de senaste månaderna har lärt oss någonting så är det att det aldrig funnits en mer kritisk tidpunkt när det kommer till mobilitet, bredband samt molnprodukter och tjänster. Privata 5G-nätverk kommer att vara en transformativ teknologi som kommer driva en ny era av omvälvande utveckling och innovation för företag runt om i världen.

 Ett privat 5G-nätverk är ett fristående nätverk vars samtliga komponenter vilar i en enskild anläggning beståendes av mikro-torn och små celler som kopplar upp till ett företags LAN (Local Area Network) och applikationer. Här används Nokias Digital Automation Cloud, en privat, trådlös nätverkslösning med automatiseringsegenskaper som kommer tillåta applikationsdriftsättning genom ett webbaserat gränssnitt.

– Privat trådlös uppkoppling har blivit en central del inom många industrier för att förverkliga deras långsiktiga mål inom digital transformation. Genom att leverera privat 5G tillsammans med Verizon banar vi väg för att accelerera digitaliseringen för de mest krävande industrierna som behöver pålitlig trådlös uppkoppling, sa Brian R. Fitzgerald, SVP Global Solutions på Nokia.