Nyheter

M-politiker: ”Använd inte pandemin för att lägga ner flyget!”

En politik som ser vikten av att Sverige har stabila regionala och internationella förbindelser kan inte överskatta vikten av den pågående omställningen av flyget, skriver Anders Ågren, kommunalråd Umeå (M), Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande Växjö (M), Irene Svenonius, gruppledare och regionråd Region Stockholm (M), Jesper Skalberg Karlsson, regionråd Region Gotland (M) och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande Helsingborg (M) i en debattartikel i Aftonbladet idag:

”Därför är det viktigt att inte bara Arlanda står kapacitetsmässigt redo att efter pandemin möta det tryck på resor och frakt som kommer. Vi måste även se värdet av att landets flygplatser är redo för elflyget.”

”Ungefär 30 procent av värdet på all svensk export går med flygfrakt. Exportindustrin är motorn i svensk ekonomi och även om digitaliseringen gör att varje affärsresa inte måste ske så kan inte alla nya affärsrelationer starta och utvecklas via Skype.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/nAAQeL/anvand-inte-pandemin-for-att-lagga-ner-flyget