Nyheter

Debatt: ”Satsa på Arlanda, stäng Bromma”

”Ett effektivare Arlanda är nyckeln för att knyta samman hela landet och stärka vår internationella tillgänglighet. En oordnad avveckling av Bromma skulle försämra den samlade flygkapaciteten, sänka förutsättningarna för inrikes resande. På sikt är det dock nödvändigt att Brommas kapacitet flyttas till Arlanda.”

Det skriver Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef, Stockholms Handelskammare och Carl Bergkvist, näringspolitisk expert, Stockholms Handelskammare i en debattartikel i Västerbottens-Kuriren:

”Runt om världen tävlar flygplanstillverkare om att bli först med ett certifierat elflygplan för passagerartrafik. Redan nu flyger enklare elflygplan, men när elflygen på allvar gör entré kommer vårt sätt att resa att förändras för alltid.”
”En oordnad avveckling av Bromma skulle försämra den samlade flygkapaciteten, sänka förutsättningarna för inrikes resande och i förlängningen underminera konkurrenskraften i så väl Stockholm som i landet som helhet. En förtida avveckling skulle också bli ett hinder mot den gröna omställningen.”
Läs hela debattartikeln här:

https://www.vk.se/2020-11-03/debatt-satsa-pa-arlanda-stang-bromma