Nyheter

Laddningsnätverket ChargePoint integreras med Apple CarPlay

ChargePoint, ett av världens största laddningsnätverk för elfordon (EV), tar idag ytterligare ett steg mot att göra övergången till elektrisk mobilitet smidigare för förare, genom att integreras med Apple CarPlay.

Tack vare detta överförs betydelsefull laddningsdata in i fordonet, så att förare enkelt och direkt kan få tillgång till informationen via bilens infotainment-system. Från och med idag kommer förare t ex att kunna lokalisera närliggande laddare, kontrollera olika laddningsstationers status, starta en laddningssession, samt navigera till en station, utan att behöva ta fram sin iPhone under resan.

Tillkännagivandet kommer i kölvattnet av att flera nya funktioner har tillgängliggjorts för Apple-användare, inklusive Dark Mode, Apple Watch-kompatibilitet.

Nu lanseras också en ny ChargePoint-widget i Today View-funktionen för iPhone, där förare kan hitta närliggande stationer eller kontrollera laddningsstatus i realtid.

– Övergången till elektrisk mobilitet förändrar förarupplevelsen och ChargePoints integration med CarPlay är ytterligare ett avgörande steg i den utveckling som redan pågår, driven av mjukvara och ökat antal anslutningsmöjligheter, säger Bill Loewenthal, Senior Vice President, Product, ChargePoint. Genom att integrera väsentliga laddningsdata direkt in i bilens infotainment-system, blir förarna ännu mer flexibla och informerade än någonsin. Med förmågan att ansluta sin telefon direkt till fordonet via CarPlay får förare nu smidig tillgång till informationen i ChargePoint-appen via bilens display. De sömlösa anslutningsmöjligheterna mellan appen och fordonet, representerar nästa steg i hur förare och passagerare kommer att uppleva mobilitet i framtiden, pådrivet av den globala övergången mot eldrift.

ChargePoint-kompatibiliteten med Apple CarPlay erbjuder en anslutningsnivå som inte varit tillgänglig tidigare. Genom att helt enkelt ansluta en enhet som är uppgraderad till iOS 14 eller senare, till ett CarPlay-utrustat fordon, kan förare enkelt komma åt laddningsdata via bilens display.

Med ChargePoint-appen i CarPlay-upplevelsen får förare åtkomst till den information som finns tillgänglig i ChargePoint-appen, men nu integrerad i bilens infotainment-system. Med CarPlay kan förare se en karta över närliggande stationer, kontrollera olika stationers status, välja en stationslista för mer information och påbörja en laddningssession.

Dessutom kommer förare att direkt från fordonet kunna filtrera stationer baserat på laddarens hastighet, kostnad, tillgänglighet och kontakttyp, samt hitta de senaste stationerna. Föraren får också åtkomst till sina favoritladdningsplatser och har möjlighet att ansluta sig till väntelistor för laddning.