Nyheter

Ny era av e-mobilitet

Volkswagen har lanserat ID.3 – det första fordonet från den tyska tillverkaren som utvecklats särskilt för elektrisk mobilitet. Med Volkswagens egna ord är detta en bil som ”leder vägen in en ny era av elektromobilitet.” ID.3 bygger på den modulära MEB-plattformen – Volkswagen-koncernens nya 100 % elektriska plattform – som kommer att leda till andra modeller inom en snar framtid.

Goodyear har godkänt sommar- och vinterdäck till ID.3 för dimensionerna 18, 19 och 20 tum.

– Vi är mycket stolta över att Volkswagen har valt att utrusta denna banbrytande modell med Goodyear-däck, säger Hans Vrijsen, Managing Director OE på Goodyear EMEA. Goodyear arbetar dedikerat för att utveckla produkter som levererar den prestanda som elfordonen kräver. Vi samarbetar med alla stora OEM-tillverkare när det gäller hybrid och elektrisk mobilitet, och hälften av vår utveckling av OE-däck i Europa är avsedd för elbilar och hybrider.

Nya Volkswagen ID.3, som nu levereras till kunder i hela Europa, kommer att ha EfficientGrip Performance-däck från Goodyear i storlekarna 215/55 R18, 215/50 R19 samt 215/45 R20. För vintern återfinns dessutom de europeiska friktionsdäcken UltraGrip Performance och UltraGrip Performance+ i storlekarna 215/55 R18 och 215/50 R19. Nordiska vinterdäck för VW ID.3, dubbdäck och nordiska friktionsdäck, planeras att lanseras nästa år.

Däcken som är monterade på Volkswagen ID.3 uppfyller det kända bilmärkets höga standarder tack vare de avancerade funktionerna, som är perfekt anpassade till elektrisk mobilitet.