Nyheter

Världens största tillverkare av växellådor öppnar ny anläggning

Allison Transmission är den största globala tillverkaren av medeltunga och tunga helautomatiska växellådor och leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon. Detta inklusive elektriska hybrid- och helelektriska drivsystem.

Nu har de öppnat deras nya anläggning Vehicle Environmental Test Center (VET). Detta för att utföra testning året runt, återskapa fordonsmiljöer och arbetscykler, minska produktutvecklingstider och stödja innovation inom branschen.

– Denna anläggning är en direkt återspegling av vårt åtagande att framta ny produktutvecklingsteknik och minska tiden det tar att komma ut på marknaden, sa Randy Kirk, Senior Vice President, Product Engineering and Program Management hos Allison Transmission. VET-centret kommer att underlätta snabb produktutveckling för konventionella, alternativa bränsle- och elfordon, vilket ger Allison och våra kunder ett effektivt verktyg för nästa generations innovation och samarbete.

Anläggningen på 5600 kvadratmeter rymmer kammare för simulering av extremt kalla och varma förhållanden, samt två kamrar med dynamometer för simulering av olika arbetscykler, miljöförhållanden från -48° till +52° grader Celsius, höjder på upp till 5500 meter över havet, simulerade lutningar och andra förhållanden på vägen.

VET-centret rymmer de flesta kommersiella applikationer för motorfordon, terrängfordon och försvarsfordon med hjul, vilket stöder testning av en lång rad drivsystem. Detta inkluderar konventionella drivlinor, alternativa bränslen, elhybrid, helelektriska och vätebränslecellfordon. Anläggningen ligger på samma område som Allison Transmissions globala huvudkontor i USA och är unikt i att erbjuda detta utbud av funktioner för allmän användning.

– Vi är glada över att ha denna anläggning, som kommer att ge våra kunder och partners förbättrade möjligheter att genomföra testning av fordon. Detta genom att replikera miljöer och arbetscykler på ett och samma centraliserade läge, så att de kan ta med sig nya och innovativa tekniker och fordonssystem snabbare och mer effektivt. För aktörer i vår bransch innebär detta en konkurrensfördel, eftersom innovation driver industrin framåt, sa Rohan Barua, Vice President of North America Sales hos Allison Transmission.

VET-centret underlättar omedelbar utvärdering och svar på problem under kontrollerade förhållanden, som säkerställer att de önskade driftsmiljöerna kan isoleras, testas och replikeras i realtid. Denna förmåga ger Allison och deras partners en unik fördel i utvecklingen av nya produkter. Anläggningen är utrustad för att hjälpa ingenjörer, OEM-partners, karossbyggare,

leverantörer och ägare av fordonsflottor att förnya sina fordon, optimera prestandan och påskynda tiden det tar att nå ut på marknaden, genom att testa tryggt och säkert på en enda, miljöstyrd och säsongsoberoende plats.

För mer information om VET-centret, besök:

http://www.allisontransmission.com/VET