Nyheter

CTEK E-Mobility tecknar avtal med elgrossister

Elbilar blir allt vanligare och det totala beståndet av elbilar har fördubblats varje år i Sverige. Svenska CTEK E-Mobility märker av det ökade intresset och har nyligen tecknat avtal med ett antal grossister runt om i landet. 
Tillväxten av nya laddbara fordon har aldrig varit starkare i Sverige än nu. Ökningen av elektrifierade fordon på våra vägar nådde en ny toppnotering i september med 65 procent på 12 månader och att milstolpen 100 000 laddhybrider passerades. Detta enligt siffror från Power Circle som är elkraftbranschens intresseorganisation.
Efterfrågan märks även av hos kunder och elektriker som vill använda produkter från CTEK E-Mobility. Nyligen har man därför tecknat avtal med ett antal nya grossister – Ahlsell Sverige AB, Elektroskandia Sverige AB, Svenska Elkedjan AB, Onninen, Solar och Rexel (Storel, Selga och MOEL).
– Den främsta anledningen är naturligtvis att förenkla för våra installatörer då de kan beställa och få levererat både installationsmaterial och laddare från samma källa. Samtidigt ser vi ett värde av att finnas ute hos grossisterna och kunna visa upp våra marknadsledande produkter för både gamla och nya kunder, säger Cecilia Routledge, globalt ansvarig för CTEK E-Mobility.
Produkterna som grossisterna tar in i sitt sortiment är samtliga EV-produkter och tillbehör från CTEK E-Mobility. Avtalen med grossisterna innehåller allt från den faktiska försäljningen av CTEK-produkter till bland annat support och utbildning.