Nyheter

Säljstart: Volkswagens laddhybridversioner Arteon och Arteon Shooting Brake

Volkswagen breddar sitt utbud av laddhybrider – nya Arteon eHybrid och nya Arteon Shooting Brake eHybrid finns nu att beställa på den svenska marknaden. Priserna startar på 519 900 kronor respektive 529 900 kronor. I Sverige är utrustningsnivån R-Line standard.

Arteon är Volkswagens ”Gran Turismo” – en mångsidig premiummodell som lanserades sommaren 2017. I samband med uppdateringen tidigare i år utökade Volkswagen utbudet med en andra modellversion: Arteon Shooting Brake – en sportig, progressiv 5-dörrarsmodell med uttrycksfull design. Nu har båda modellerna släppts som laddhybrider med beteckningen eHybrid.

– Efterfrågan på laddhybrider ökar stort och vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda båda Arteon-modellerna i laddhybridutförande. Det är exklusiva och attraktiva bilar som kommer passa den svenska marknaden väldigt bra, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Laddning

Vanligtvis laddar man högspänningsbatteriet fullt från en extern källa. Ladduttaget är placerat i fronten på samma sätt som Passat GTE. Beroende på vilken strömkälla som används sker laddningen med växelström med en effekt på endera 2,3 eller 3,6 kW. Batteriladdaren som finns integrerad i Arteon sköter laddningen helt automatiskt – allt föraren behöver göra är att ansluta kontakterna.

Föraren kan även styra vilken tid batteriet ska laddas på – både via infotainmentsystemet (e-manager) och We Connect-appen på sin smartphone – för att till exempel dra fördel av billigare eltariffer på nätterna. Via appen kan kupén värmas eller kylas redan innan det är dags att köra. Det här gäller både när bilen står på laddning och när den står parkerad, förutsatt att batteriets laddningsnivå då är tillräcklig. Även laddningen kan startas på avstånd, förutsatt förstås att laddkabeln är inkopplad.

Precis som för övriga nya Arteon-versioner har man också tillgång till massor av data, till exempel räckvidden, och möjlighet att fjärrstyra olika funktioner från sin smartphone.