Nyheter

Ny CEO för Dachser

Den 1 januari blev Burkhard Eling CEO och talesperson för Executive Board hos logistikleverantören Dachser. Han leder Corporate Strategy, Human Resources och Marketing, där även Corporate Key Account Management och divisionen Corporate Governance & Compliance ingår.

Eling efterträder Bernhard Simon, som tar över som styrelseordförande i det familjeägda företaget i mitten av 2021.

Karriär som CFO med fokus på innovation

Eling, 49, började hos Dachser 2012 som biträdande chef för den verkställande enheten Finance, Legal and Tax. Han blev en del av Executive Board som Chief Financial Officer (CFO) året därpå. Sedan dess har han ansvarat för logistikleverantörens koncernomfattande strategiska program för idé- och innovationshantering. Med en examen i industriell teknik kom Eling till Dachser från verkstads- och servicekoncernen Bilfinger SE, där han var chef för kontroll- och internrevisionsavdelningarna, CFO för ett amerikanskt dotterbolag och för en internationell tjänsteleverantör inom anläggningsförvaltning.

Eling började sin karriär hos byggföretagen Hochtief AG och Philipp Holzmann AG.

Med sunt förnuft och flexibilitet

– Mina kollegor i ledningen och jag tar över ett oerhört stabilt och snabbväxande företag som har hållit rak kurs också i samband med utmaningarna under coronakrisen. Med sitt oerhört stora kunnande och engagemang har medarbetarna inom Dachser lyckats upprätthålla våra globala kunders leveranskedjor också under svåra förhållanden,” säger Burkhard Eling, CEO för Dachser. ”Med grundarfamiljens förtroende och stöd kommer vi som Executive Board-team att bevara den unika, medarbetarinriktade kulturen inom Dachser som ett familjeägt företag. Samtidigt kommer vi att fortsätta att utveckla företaget med sunt förnuft och flexibilitet på vägen mot att bli världens mest integrerade logistikleverantör, säger Eling.