Nyheter

Logistikföretaget BITO stämmer förre vd:n för underskott på 35 miljoner danska kronor

Vid en genomgång av räkenskaperna för 2019 upptäckte det internationella logistikföretaget BITO-Lagertechnik Bittmann GmbH ett underskott på 35 miljoner danska kronor hos sitt nordiska dotterbolag BITO Lagerteknik A/S med säte i Odense, Danmark. Nu kräver företaget den förre vd:n Gustaf Sandahl på ersättning för det stora underskott som han lämnade efter sig. 

– Vi är övertygade om att stämningen mot vår tidigare vd (till följd av nedskrivningarna i räkenskaperna för 2019) kommer att dömas till vår fördel, säger Winfried Schmuck, vd för BITO-koncernen i Tyskland. 

För att vända utvecklingen har BITO skjutit till kapital och anställt en ny vd för den nordiska verksamheten, Torben Lüthje Hansen. Han tillträdde tjänsten i slutet av 2020 och kommer närmast från en chefsposition inom robot- och vindkraftsindustrin.

– Jag är entusiastisk över mitt uppdrag för BITO och fullt inställd på att leverera ett positivt resultat för 2021. Vi ser bland annat en stor efterfrågan hos e-handlare som har stora behov av att expandera sina lager och logistik till följd av coronakrisen, säger Torben Lüthje Hansen.