Nyheter

AFRY tecknar avtal med Scania om ny affärsmodell

Där kommer AFRY ta ett övergripande ansvar när det gäller att driva och leverera färdiga arbetspaket.

Hela fordonsindustrin genomgår en stor transformation som drivs av uppkopplade, elektrifierade och autonoma fordon, nya affärsmodeller och aktörer. Dessutom har transformationen accelererats till följd av rådande coronapandemi.

Scania ligger i framkant av transformationen inom många av dessa områden och förändrar samtidigt sitt sätt att arbeta med tekniska tjänsteleverantörer, så som AFRY, genom att introducera utlagda arbetspaket på ett nytt vis.

Scania har tecknat ett avtal med AFRY där AFRY har övergripande ansvar gällande att driva och leverera färdiga arbetspaket. Detta ger Scania ökad flexibilitet, kvalitetskontroll och kostnadseffektivisering då konsulttjänster används på ett effektivt sätt. AFRY medverkar även i att utveckla affärsmodellen tillsammans med Scania, där AFRY tar med sig värdefulla erfarenheter från tidigare samarbeten.

Arbetspaket från Scania förväntas vara av olika former och storlekar, allt från mindre uppdelningar av uppdrag, som kan göras utanför Scanias organisation, till mer komplexa projekt som är djupt integrerade i kundens organisation.

– ­Det här erkännandet stärker AFRY som strategisk leverantör till Scania där vi erbjuder kunden högt värde genom ökad flexibilitet och kostnadseffektivisering, vilket vi är väldigt stolta över, säger Robert Larsson, EVP och Head of Industrial & Digital Solutions Division.