Nyheter

Hikvision slår tillbaka mot Avarn Securitys anklagelser

Nu slår säkerhetsföretaget Hikvision tillbaka och påståenden om att Hikvision skulle vara ett ”kinesiskt säkerhetsföretag”. Det var i fredags som Avarn Security beslutade att stoppa all försäljning av Hikvisions produkter efter misstankar om att företaget bidragit till kränkningar av mänskliga rättigheter.

Så här skriver Hikvisions nordiske chef Nathan Zheng i ett pressmeddelande om anklagelserna:

“Som säkerhetsindustrins globala ledare, respekterar Hikvision mänskliga rättigheter och tar vårt ansvar att skydda människor på allvar. Vårt uppdrag är att hålla människor, organisationer och egendom säkra. Under 2019 påbörjade Hikvison ett ihållande samarbete med offentliga tjänstemän i USA, Storbritannien och EU för att klargöra missförstånd om företaget och för ta itu med deras oro.”

”I januari 2019 erhöll Hikvision Pierre-Richard Prosper, expert på mänskliga rättigheter och tidigare amerikansk ambassadör, för att ge företaget råd om mänskliga rättigheter.”

 ”Vi protesterade starkt när Hikvision var inkluderad på amerikanska försvarsdepartementets lista i juni 2020, eftersom vi upprepade gånger visat att Hikvision inte är ett ”kinesiskt militärföretag”. Hikvision drivs självständigt och börsnoteras. Hikvison har aldrig deltagit i något R&D-arbete för militära applikationer2

”Vår affär- och ägarinformation har alltid varit offentligt tillgänglig. Hikvision har alltid försökt att samarbeta med den amerikanska regeringen och transparent svarat på beslutfattarnas frågor. Vi har försökt att rätta till missförstånd om företaget och vår verksamhet. Vi kommer att fortsätta att göra det. Hikvision är världsledande på att tillhandahålla videosäkerhetslösningar. Dessa straffåtgärder mot företaget gör inte världen säkrare.”

– Nathan Zheng, general manager of Hikvision Nordic –