Nyheter

Bilbranschens Spotify

På samma sätt som Spotify revolutionerade musikindustrin och Netflix revolutionerade filmindustrin kommer bilprenumerationer revolutionera bilbranschen. Prenumerationens flexibilitet, utbud och enkelhet kommer göra det privata bilägandet obsolet inom 5-10 år, säger Magnus Engervall, Sverigechef imove AB i en kommentar till lanseringen av imove i Sverige.

Lanseringen av imove.se innebär att Sverige får sin första prenumerationstjänst av elbilar som möjliggör tillgång till en elbil utan leasingens bindningstid eller bilköpets kapitalinsats.

Prenumerations-modellen minskar inträdesbarriärerna för att bli en elbilsanvändare och kommer ta Sverige närmare klimatmålet på 1 miljon elbilar på vägarna år 2030.

Tjänsten har redan gjort succé i Norge de senaste tre åren där imove A/S tillsammans med samarbetspartnern och delägaren Hedin Bil har sett en tillväxt på över 800 elbilsprenumeranter av allt från Volkswagen e-up till Tesla Model 3 och Polestar 2. Den svenske mobilitetsentreprenören Magnus Engervall är nytillsatt Sverigechef och siktar på att Sverige har sina första 500 elbilsprenumeranter innan årets slut.

Den 17e februari lanserade imove.se som första prenumerationstjänst för elbilar i Sverige. I likhet med t.ex. Spotify eller Netflix, är tjänsten prenumerationsbaserad utan bindningstid med ett brett utbud av elbilar att välja mellan. Imove surfar på trenden av flexibelt tillgängliggörande istället för ägande och har valt att satsa på enbart 100% batteridrivna elbilar i bilflottan för att profilera sig som ett tydligt miljöalternativ.

– Att köpa eller leasa en elbil är ett stort steg för många. För stort steg. Vi minskar inträdesbarriärerna till elbilsanvändande vilket vi är övertygade om kommer öka antalet heltidsanvändare av elbilar i framtiden, säger Hans-Kristian Aas, VD imove A/S.

– Den trögrörliga bilbranschen går nu igen en total strukturomvandling på rekordtid där kunder erbjuds problemfri tillgång till bil utan några förpliktelser. Privatleasing var första steget. Bilprenumerationen är nästa nivå, säger Gunnar Birkenfeldt, Styrelseledamot imove.no (ev. Representant från Hedin bil, Styrelseledamot i imove A/S)