Nyheter

Tyst om gröna flyg

”Redan i dag tankas det biojetbränsle runtom i hela landet. Sverige har en tung flygindustri vars komponenter säljs till hela världen. Sverige har heta startupföretag som utvecklar elflyg. Vår fossilfria färdplan ligger fast. Vad mer kräver vår regering av flyget? Kanske är det nu dags för regeringen att i stället fråga sig vad politiken kan göra ytterligare för flyget?”

Det skriver Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen och Fredrik Kämpfe, Branschchef Transportföretagen flyg i ett debattinlägg i Göteborgs Tidningen:

”I Europa försöker regeringar med nationella exempel visa på hur just deras flygindustri satsar på att sänka utsläppen. Men varför är det så tyst från vår svenska regering om flygets hållbarhetsarbete här hemma? Särskilt som det är få länder i världen med en så hållbarhetsfokuserad flygbransch och ambitiösa flygföretag som i Sverige.”

”När vår egen infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) pratar om flyg på internationella arenor, som han gjorde i förra veckan vid ett EU-möte om förnybart flygbränsle, handlar det ofta mest om nya skatter. Sällan pratar ministern om det fantastiska hållbarhetsarbete flyget på hans hemmaplan faktiskt utför.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/gt/debatt-gt/varfor-ar-eneroth-sa-tyst-om-sveriges-grona-flyg/