Nyheter

HCL har utsetts till en av världens bästa arbetsgivare av Forbes

Teknologiföretaget HCL Technologies, (HCL), har hedrande utnämnts till en av världens bästa arbetsgivare 2020 av Forbes. Utöver att HCL rankats som nummer 30 på listan, är HCL det enda multinationella företaget med huvudkontor i Indien, som finns med bland de 50 främsta.

Forbes lista The World’s Best Employers for 2020 uppmärksammar de mest populära arbetsplatserna runt om i världen och har röstats fram av de människor som känner dem bäst – deras anställda.

HCL är känt för sin enastående arbetsmiljö i alla bedömningskategorier, inklusive de anställdas nöjdhet med företagets COVID-19-respons, liksom företagets image, ekonomiska fotavtryck, kompetensutveckling, samt karriärmöjligheter, jämställdhet och socialt ansvar.

– Vi dedikerar detta prestigefyllda erkännande till våra anställda, då alla dessa 159 000 ”idéföretagare” driver vårt varumärke med entusiasm, passion och innovation. Detta kännetecknar vår människocentrerade kultur och vårt engagemang, vilken är djupt rotad runt om i världen efter våra 44 år på marknaden, säger Apparao VV, Chief Human Resources Officer, HCL Technologies. Vi är väldigt stolta över vad vi har byggt upp tillsammans och kommer att fortsätta att ge våra medarbetare och kunder möjlighet att uppnå sina professionella mål i en miljö fylld av kreativitet, frihet, inkludering, idéföretagssamhet och innovation.

Forbes har i samarbete med marknadsundersökningsföretaget Statista sammanställt denna rankning, som baseras på en studie bland 160 000 heltids- och deltidsarbetare från 58 länder, som arbetar i företag med verksamhet över flera länder och regioner.

Undersökningarna genomfördes under juni och juli månad 2020, då deltagarna ombads betygsätta sin vilja att rekommendera sina arbetsgivare till vänner och familj, samt ranka hur nöjda de är med sina arbetsgivare i flertalet kategorier med betydelse för dagens moderna och konkurrenskraftiga arbetsmiljö.

Den kompletta listan innehåller 750 globala företag med huvudkontor i 45 länder.