Nyheter

Pinpointer lanserar FAQ om hantering av schaktmassor

Det svenska techbolaget Pinpointer fortsätter sin satsning på att sprida kunskap kring hantering av schaktmassor och avfall genom att lansera ett FAQ på sin hemsida.

Genom en rad olika aktiviteter, allt från webbinarier till korta utbildningsfilmer på LinkedIn och nu med svar på de vanligaste frågorna på hemsidan, vill Pinpointer underlätta för alla inom branschen som arbetar med hantering av schakt- och jordmassor.

– Vi möter många inom byggbranschen som vill lära sig mer om hur hantering av massor ska gå till. Det handlar om allt från hur de ska följa alla miljökrav till vilka tillstånd som krävs och hur man gör analyser och tar prover på sitt avfall. Därför har vi nu samlat de vanligaste frågorna på vår hemsida där vi hoppas kunna bidra till en ökad kunskap och vara till hjälp för entreprenörer, platschefer och andra som arbetar med att hantera schaktmassor, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.

På Pinpointers hemsida ges många svar kopplat till miljö såsom; Hur kan man ta reda på om ett område är förorenat? Finns det något register över alla förorenade områden? Är ren jord verkligen avfall? Men där kan man också hitta svar och förklaringar till vad det kostar att bli av med jord, vad som är skillnaden mellan en deponi och tipp och vem som får transportera jordmassor.

– Vi tror på att ökad kunskap i förlängningen leder till en bättre och mer miljövänlig hantering av massor. Genom Pinpointers digitala lösning ser vi också till att göra hanteringen ännu mer enkel och effektiv, där vi samtidigt säkerställer att allt görs enligt rådande miljöpraxis, avslutar Joakim Klintred.