Nyheter

Easypark utökar möjligheterna till elbilsladdning – nu med InCharge i appen

Nu blir det ännu enklare att köra elbil i Sverige då Vattenfalls publika laddstationer från nätverket InCharge ansluts till Easyparks app. Samarbetet rullas ut successivt över landet och gör det möjligt att betala för elbilsladdning på InCharges laddstationer direkt i Easypark-appen.

Statistik från branschorganisationen Bil Sweden visar att antalet laddningsbara bilar i Sverige fortsätter öka. I mars 2021 var 37 procent av alla nyregistrerade bilar antingen hybrider eller helelektriska, jämfört med 28 procent 2020.

Men samtidigt som fler väljer elbil kan det upplevas krångligt att betala för laddning, och myndigheter samt el- och bilbranschen diskuterar behovet av olika lösningar för den ökade efterfrågan.

Nu kan Easypark presentera ännu ett samarbete inom elbilsladdning, med Vattenfalls laddtjänst InCharge. Det gör det möjligt för bilförare att betala för både parkering och laddning direkt i Easyparks prisbelönta app. En lösning som kommer att underlätta för hundratusentals förare.

– Att hitta en lösning på ett problem som många elbilsförare upplever, och att dessutom göra det tillsammans med Vattenfall och InCharge som har ett brett laddnät på plats i Sverige är förstås väldigt roligt. Vi är glada att tillsammans med dem kunna underlätta vardagen för alla som kör eldrivet, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

Samarbetet med InCharges publika laddpunkter rullas ut successivt och på vissa håll är det sedan slutet av april möjligt att betala via Easyparks app.

– Vi vill förstås sänka trösklarna till att köpa och köra elbil, eftersom vi ser dem som en naturlig del av resan mot en fossilfri framtid. Att kombinera vår laddinfrastruktur med Easyparks app som så många har på sina telefoner, gör just det, säger Björn Öster, ansvarig för Vattenfalls publika laddnätverk.