Nyheter

Tågföretagen och Sveriges Bussföretag: ”Mycket trafik riskerar att ställas in i sommar”

”När regeringen väljer att förlänga restriktionerna i den långväga buss- och tågtrafiken riskerar en stor del av landets kollektiva resealternativ att ställas in i sommar.”

Det skriver Anna Grönlund branschchef på Sveriges Bussföretag och Björn Westerberg, branschchef på Tågföretagen i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Visst förstår vi behovet av att minska smittspridningen. Vi har i branschen också lämnat förslag på hur restriktionerna skulle kunna förändras för att möta både hårda krav på minskad smittspridning samtidigt som företagen ges möjlighet att köra trafiken utan förluster. Dock tog regeringen ingen som helst hänsyn till de konstruktiva synpunkter som branschen hade på utformningen av restriktionerna. Nu har regeringen meddelat att man vill förlänga restriktionerna till och med 14 augusti och i det förslag som sänts ut har inget ändrats jämfört med det ursprungliga – av en lång rad remiss­instanser hårt kritiserade – förslaget. Detta innebär att en stor del av landets kollektiva resealternativ kan ställas in i sommar, en sommar då många sett fram emot att äntligen kunna få resa och möta nära och kära.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/mycket-trafik-riskerar-att-stallas-in-i-sommar