Nyheter

Ny flyglinje mellan Luleå och London

SAS etablerar ny flyglinje mellan London och Luleå under vintersäsongen 2021/2022. I december 2021 är det premiär för den reguljära direktlinjen mellan Heathrow i London och Luleå Airport med avgångar fredagar och måndagar fram till mars.

Swedish Lapland Visitors Board och Luleå Airports långsiktiga arbete för etablering av en direktlinje mellan London och Luleå har burit frukt. Första flyget från London landar i Luleå den 17 december 2021 och SAS fortsätter sedan under tre månader med två avgångar i veckan.

Det är en flyglinje som passar både inresande européer som vill uppleva Sveriges arktiska destination och nordbor som vill upptäcka London. Dessutom får regionens många internationella affärsresenärer ett enklare och snabbare resande vintertid.

– Förbättrad tillgänglighet är en avgörande faktor för att besöksnäringen i den här delen av Sverige ska kunna fortsätta att utvecklas. Att vi lyckats attrahera flygbolag att satsa på en direktlinje är ett styrkebesked. Det säger något om potentialen kopplat till den internationella gästens efterfrågan på vår arktiska kultur och natur. Medarbetarnas fantastiska arbete med att bygga varumärket Swedish Lapland internationellt är en absolut framgångsfaktor som skapat förutsättningar för vårt prioriterade uppdrag att etablera direktflyg från Europa, säger Annika Fredriksson, tf vd Swedish Lapland Visitors Board.