Nyheter

Ny landschef för Siemens Smart Infrastructure i Sverige

Andreas Finnstedt började i en ny roll som övergripande ansvarig för Siemens Smart Infrastructure i Sverige den 17 maj. Han kommer senast ifrån en roll som Vice President på Schneider Electric med ansvar för affärsområdet Digital Energy.

Innan dess hade Andreas en lång och framgångsrik karriär på Siemens, bland annat i roller som svensk försäljningschef på Siemens Digital Industries samt en rad olika roller inom dåvarande divisionen Siemens Building Technologies.

Siemens Smart Infrastructure hjälper sina kunder skapa smarta, säkra och hållbara synergier mellan energisystem, byggnader och industrier – till gagn för människor och samhälle idag och i framtiden.

– Energisystemet står inför stora och brådskande utmaningar. Andreas kommer att leda en kraftfull satsning på att inte bara hålla takt med, utan leda, den snabba och viktiga utvecklingen inom området och ur det skapa värde för våra kunder, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden.

– Mitt uppdrag i den nya rollen på Siemens är att driva våra kunders digitala transformation mot att bli mer effektiva, hållbara och konkurrenskraftiga. Det gör vi genom styrkan i vårt breda erbjudande, djupgående kompetens och långa erfarenhet som spänner över automation, elektrifiering och digitalisering, säger Andreas Finnstedt, ny landschef Siemens Smart Infrastructure Sverige.