Nyheter

”The Volvlo of e-scooters” är här: Världens smartaste och säkraste – introducerar ”säkerhetsbältet” för mikromobilitet

Superpedestrian har lanserat sin flotta av LINK elsparkcyklar i Stockholm idag. Sverige, som hemvist för biltillverkaren Volvo är ett passande nytt hem för det högteknologiska mikromobilfordonet som har fått beteckningen ”the Volvo of e-scooters”. (Boston Globe)

Superpedestrian har placerat ut sina första 1 500 elsparkcyklar i Stockholm idag, den 20 maj; flottan kommer att skala upp till 2200 under sommaren. Alla användare kommer att få åka gratis fram till 31 maj 2021, och Superpedestrian matchar varje krona som användaren laddar sin LINK- plånbok med under samma period.

Avgiften per minut är bara 1,25 kr. Superpedestrian-tjänsten är tillgänglig dygnet runt, sju dagar i veckan. För att hyra en elsparkcykel behöver användaren bara söka efter Superpedestrians LINK-app i Google- eller Apple-appbutikerna.

Chefen för Stockholms flottan kommer att vara Oras Al-Ebeyawi, en specialist i logistik och drift. Han kommer senast från logistikjätten DHL där han arbetat de senaste två åren. Oras har ett öga för effektivitet, hållbarhet och avfallshantering som han till berika Superpedestrian-teamet med.

Säkrare upplevelse med: själv-avkänning och själv-skydd

LINK har Superpedestrians patenterade Vehicle Intelligent Safety-system (VIS). Detta nätverk av sensorer, mikroprocessorer och AI kör 1000 fordonshälsokontroller varje sekund under en åktur, modifierar prestanda för att undvika fel med komponenterna (som t.ex. batteribränder).

Systemet meddelar omedelbart driftsteamet om elsparkcykeln inte är upprätt (tip-over-detektering) och tar sig själv ur service om den upptäcker något av 140 säkerhetskritiska förhållanden (inklusive problem med elektronik, batteri, motor och bromsar).

Enkelt uttryckt är VIS som att ständigt scanna efter problem som en röntgen, varje gång du åker. Detta sätter ett nytt riktmärke när det gäller standarder för delad mobilitet och är ett lika stort steg framåt inom scootersäkerhet som bilbältet var för bilar.

– Stockholm är en av mina favoritstäder i världen, inte minst för att det är en verklig drivkraft mot hållbarhet, säger Haya Verwoord Douidri, VP (EMEA) på Superpedestrian. Jag är så stolt över att Superpedestrian tar LINK-elsparkcyklarna till Sverige. Precis som i Wien, Rom och Madrid är jag övertygad om att människorna här kommer att älska byggkvaliteten och de aktiva säkerhetsfunktionerna, medan vi också kommer att erbjuda våra prisvärda, tillgängliga och kampanjalternativ till Stockholms medborgare.

Fem skäl till varför Superpedestrian är goda nyheter för Stockholm

1. Helt koldioxidneutralt. Varje resa som användare i Stockholm väljer att göra på LINK-skotrar istället för att använda en bil är en resa som hjälper till att bekämpa klimatkrisen. Eftersom vi designar, konstruerar och tillverkar våra egna fordon minimerar vi koldioxid i varje steg.

2. Prisvärd för alla. Vi är de första i vår sektor som verkligen främjar tillgänglighetsprogram. Till exempel rapporterade Seattle Department of Transport 2021 att 15% av resorna på LINK-skotrar startar eller slutar i låginkomstområden – tio gånger fler än den närmaste konkurrenten.

3. Effektivitet i centrum. Vi designade branschens första, AI-baserade underhållssystem. Detta minskar reparationer, minskar avfallet, förlänger livslängden och ökar tillgängligheten på flottan. Bättre underhållseffektivitet är bättre för planeten.

4. Skydd av allmänna platser. LINK är unik i sin förmåga att lagra geofence-kartor och kommandon ombord på själva scootern. Med 24 000 kartzoner och en svarstid på bara 0,7 sekunder skyddar LINK både fotgängare och förare. Geofencing möjliggör regler för elskarkcykeln beroende på var den befinner sig geografiskt.

5. Trådlösa uppdateringar. Precis som en Tesla-bil har LINK ett operativsystem som uppdateras fjärrstyrt. Varje uppdatering ger bättre räckvidd, prestanda och säkerhetsfunktioner. Eftersom LINK blir smartare och säkrare med åldern kommer Stockholm aldrig att behöva vänta på uppgraderingar.

Och fyra anledningar till att stockholmare kommer att älska att köra LINK-skotrar

1. En överlägsen åktur. LINK-elsparkcyklar är 20% bredare och 9% längre än branschgenomsnittet, med bredare styre och robust fjädring. Detta ger förarna en mycket mer stabil körupplevelse, precis som en utförsåkare väljer längre skidor för bättre kontroll.

2. Långväga batterier. LINK-elsparkcyklar har ett batteri på 98 km, tre gånger branschgenomsnittet. Detta är perfekt för pendlare och shoppare, liksom dagsresor och turister som besöker Stockholms många museer och världsarv.

3. Hög synlighet i alla väder. Superljusa LED-lampor fram och bak som alltid är tända, ett bakljus som lyser starkare under inbromsning, ett unikt informationssystem för LED-ringljus på styret och säkerhetsgul som färgschema hjälper till att göra LINK-användaren synliga i trafiken, när som helst på dygnet .

4. Helt tät, säker, pålitlig. Att skydda sig mot katastrofala batterifel är viktigt i en stad med så mycket vatten. Vårt batteri är trippelförseglat för att skydda mot dåligt väder, skadegörelse och nedsänkning i vatten – och VIS stänger automatiskt av alla kretsar på fem nanosekunder om vattendjup upptäcks.

Om Superpedestrian

Superpedestrian är världsledande inom transportrobotik och mobilitet för människor..

Företaget skapades ur MIT 2013, vi har 35 patent inom artificiell intelligens och elektrifierade fordonsteknologier. Vi lanserade vår delade mobilitetsavdelning 2020. Vår egen e-scooter, LINK, finns nu i mer än 30 städer i fem länder.