Nyheter

Ny funktion i SSG On site för transportvägar

Nu finns den nya tilläggsfunktionen Transportvägar tillgänglig i SSG On site. Funktionen ger anslutna anläggningar möjlighet att via appen kunna hjälpa transportörer att hitta rätt på en anläggning för lastning, lossning och sedan lotsa dem rätt väg ut – målsättningen är att bidra till en säkrare anläggning, minskade risker och kostnadsbesparingar.

Information till transportören under rutten kan vara språkoberoende via skyltar, animeringar samt att skriven information kan läggas till.

Genom åren har SSG fått väldigt många förfrågningar om att ta fram en lösning som kan hjälpa transportörer att ta sig fram på ett säkert och smidigare sätt för anläggning.

Nu har SSG tagit fram en lösning som kommer göra det tydligare och tryggare att navigera sig fram på en anläggning. Med funktionen transportvägar kan man koppla på information som är knuten till ett mål eller delmål på området, det kan vara lastning- eller lossningsinstruktioner, kontaktuppgifter och mycket mer.

Utöver detta så möjliggör funktionen att anläggningar kan sänka sina kostnader som idag läggs på att lotsa transportörer rätt, antingen med resurser som personal eller faktiskt material.

Arbetet har pågått sen början av 2020 och med hjälp av arbetsgrupper och pilotanläggningar är funktionen nu redo för lansering, något som Markus Sjöholm, tjänsteägare för SSG On site sett fram emot.

– Inför att vi skulle börja att utveckla den här funktionen så har vi pratat med hundratals personer under 2020. Under själva utvecklingsfasen och processen så har nyckeln varit just dialog, mellan 20 och 30 personer från olika delar av industrin har deltagit och kommit med feedback på den tänkta lösningen. Det har varit otroligt värdefullt att arbeta med en så bred grupp från industrin och att vi tillsammans kan utmana tanken om hur vi arbetar idag och ta fram lösningar för hur vi vill jobba imorgon.

Även för gångvägar

Under arbetets gång så framkom väldigt mycket bra idéer för vidareutveckling – dels en behörighet för anläggningen som enbart kan göra transportvägar, men också behovet att nyttja transportvägar för gående som är på besök.

– När vi tog emot feedback ifrån användargruppen så fann vi även ett till behov som den nya funktionen kan stötta anläggningar med. Vi har även skapat möjligheten att lägga till bland annat gångvägar, vilket gör att vakten på ett smidigt och snyggt sätt kan guida besökare rätt på anläggningen, säger Markus Sjöholm.

Vad händer de närmaste månaderna?

Tjänsten finns nu tillgänglig för alla befintliga och nya SSG On site-kunde.

– Upplevelsen av nya funktionen för transportvägar har varit väldigt positivt och vi har hela tiden massor av tankar och idéer på hur vi kan vidareutveckla funktionen så den kan göra ännu mer nytta för industrin. Vi ser fram emot att så många som möjligt kontaktar oss om man vill börja använda funktionen så vi kan göra vardagen effektivare, lättare och säkrare, avslutar Markus Sjöholm.