Nyheter

Peab förvärvar Frøseth AS

NORGE

Peabbolaget Swerock stärker sin verksamhet i Trøndelagsområdet i mellersta Norge genom att ingå avtal om förvärv av Frøseth AS, som är verksamt inom ballast och beläggning. Med förvärvet följer 40 nya medarbetare, nio täkter, ett asfaltverk samt en modern maskinpark.

Frøseth bedriver verksamhet inom ballast, beläggning, transporter och recycling. Den förvärvade verksamheten omsatte 2020 cirka 104 miljoner norska kronor och har 40 anställda.

– Vi fortsätter nu att stärka Industriverksamhetens erbjudande och lokala närvaro i Norden genom detta förvärv i Trøndelag. Vi får en långsiktig försörjning av ballast i regionen främst via täktverksamheten, samtidigt som återvinning är en naturlig del av Frøseths verksamhet. Vi känner Frøseth väl efter många års samarbete och är glada över att nu få hälsa medarbetarna i detta välskötta företag välkomna till Peab och Swerock, säger Swerocks vd Karl-Gunnar Karlsson.

Verksamheten kommer att tillhöra affärsområde Industri, som levererar produkter och tjänster till bygg- och anläggningsprojekt.

Arild Frøseth, ägare till 50 procent av bolaget, kommer att kvarstå som vd efter förvärvet. Bolaget har  verkat i branschen sedan 1989 och har sitt säte i Verdal.

Transaktionen är villkorad av godkännande av konkurrensmyndigheter. Tillträde förväntas ske under andra halvåret 2021.