Nyheter

Svenskt Innovationsindex: Säkerhetsföretaget Verisure i topp fem

Svenskt Innovationsindex visar att Ikea är det mest innovativa företaget på den svenska marknaden följt av Spotify, MTRX, Systembolaget och Verisure i topp fem. Inom sektionen säkerhet tar Verisure för tredje året i rad förstaplatsen som det mest innovativa säkerhetsföretaget.

Svenskt Innovationsindex sätter fokus på innovation ur ett kundperspektiv och har utvecklats av forskare vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Idag presenterade Sveriges innovationsindex 2020 års mätning.

Mätningen innefattar svar från närmare 9 300 kunder som rankat innovationsförmågan hos cirka 90 företag och organisationer inom tolv branscher baserat på hur kunder upplever företagets innovationsförmåga och hur attraktiva dessa innovationer upplevs. Kunderna har värderat erbjudande, leverans, bemötande och interaktioner.

– Vår innovationskraft kommer ur vår beslutsamhet att skydda det som betyder mest och att bidra till ökad trygghet för familjer och företag. Jag blir därför otroligt stolt över att vi för tredje året i rad tar hem förstaplatsen över Sveriges mest innovativa Säkerhetsföretag och att vi avancerar från topp 10 till topp 5 på totalen. Människors trygghet är det viktigaste för oss och vi är glada över att så många ser värdet av våra tjänster och produkter, säger Daniel Särefjord, VD Verisure Sverige.

Resultat Svenskt Innovationsindex 2020 – Topp fem

Ikea

Spotify

MTRX

Systembolaget

Verisure

Svenskt innovationsindex 2020 presenterades på Tjänsteinnovationsdagen 2021 den 1 juni via zoom. Indexet är utvecklat av forskare vid CTF och Handelshögskolan vid Karlstads universitet i samarbete med NHH Norges Handelshögskola och Fordham University i USA.