Nyheter

Orange Business Services erbjuder Ericssons nya IoT- säkerhetstjänst för företag

När miljarder IoT-enheter nu ansluts blir intelligent säkerhet viktigare än någonsin. Ericsson har lanserat ett nytt IoT-säkerhetserbjudande, Threat Monitoring and Mitigation (TMM), som Orange Business Services nu erbjuder sina företagskunder. Tjänsten gör det möjligt för operatörer att utöka sina IoT-lösningar med säkerhetstjänster.

Orange Business Services (OBS), global nätverksleverantör av digitala tjänster, och Ericsson har haft ett nära samarbete under utvecklingen av den nya tjänsten och OBS kommer nu erbjuda tjänsten till sina företagskunder.

Säkerhet kommer spela en kritisk roll i utrullningen av de närmre sex miljarder cellulära IoT- enheter som uppskattas tas i bruk före slutet av 2026 (Ericsson Mobility Report).

Ericssons nya IoT-säkerhetserbjudande för cellulära IoT-enheter är utformat för att möta företags och industriers behov av att både upptäcka och bemöta säkerhetshot. Erbjudandet stödjer mission-critical, industriella och företagsmiljöer.

Med Ericssons TMM, kan operatörer erbjuda säkerhetstjänster utöver sina IoT- anslutningslösningar. Detta gör det möjligt för dem att erbjuda värdefulla IoT-övervaknings- och reduceringstjänster för företag.

TMM upptäcker både kända och okända hot och ger möjligheterna att blockera och isolera hot på företagets IoT-tjänst och IoT-enheter. Denna förmåga förhindrar stöld av data och DDoS attacker.

Orange Business Services erbjuder tjänsten under namnet IoT Services Controlled och kommer att vara tillgänglig utöver dess IoT Managed Global Connectivity-lösning baserad på Ericssons IoT Accelerator-plattform.

Ericssons automatiserade plattform för säkerhetshantering, Ericsson Security Manager, är kärnkomponenten i IoT Threat Monitoring and Mitigation-erbjudandet, en förlängning av Ericssons IoT Accelerator Platform.

Luc Savage, IoT Marketing Director, Orange Business Services:

– Säkerhet är avgörande för våra företagskunder. Med den här tjänsten kan vi erbjuda en mycket efterfrågad IoT- säkerhetsövervaknings- och reduktionstjänst utöver våra internationella uppkopplingstjänster. Tack vare vårt partnerskap med Ericsson kan vi förhindra attacker och reagera därefter med hjälp av denna lösning samtidigt som våra kunders data är väl skyddade.

Åsa Tamsons, Head of Business Area Technologies and New Businesses, Ericsson.

– Säkerhet är ett av de största hindren för företag befinner sig i en digital transformation. Ericsson Security Manager är nu integrerad med IoT Accelerator Platform för att ta itu med detta problem och minska företagens IoT-cybersäkerhetsrisker. Ericsson är stolta över att lansera denna intelligenta IoT-säkerhetslösning och stödja Orange Business Services för att stärka deras IoT- erbjudande.