Nyheter

TIER Mobility accelererar, tar in 600 miljoner och etablerar sig i fler städer i Sverige

Den europeiska marknadsledaren TIER Mobility tar nu in ytterligare finansiering på 60 miljoner euro från Goldman Sachs.–TIER Mobility är Europas ledande aktör inom mikromobilitetstjänster, med 900 anställda och elsparkcyklar i 100 städer på 12 marknader i Europa och Mellanöstern.

Efter en investering på 25 miljoner euro från Northzone i slutet av 2020, ökar bolaget nu takten ytterligare och säkrar finansiering från Goldman Sachs på 60 miljoner euro. Expansionsplanerna är ambitiösa.

Efter en lyckad lansering i Polen väntar bland annat både Ungern och Slovakien. På den svenska marknaden finns TIER i 10 städer, varav Helsingborg är det senaste tillskottet.

– Sverige är en mycket spännande marknad, och vi kommer rulla ut våra tjänster i ännu fler städer redan under 2021, säger Lukas Samuelsson, General Manager på TIER Mobility Nordics.

Under pandemiåret har TIER liksom många andra upplevt en nedgång i intäkterna. Istället har fokus legat på expansion, strategi och produktutveckling. Den nya finansieringen ska bidra till att möjliggöra en hög fortsatt tillväxttakt under det kommande året.

– Den nya elsparkcykeln TIER V är ett viktigt steg för att ta position nu när pandemin ebbar ut, och vi kommer släppa fler typer av tjänster och fordon inom kort. En annan viktig pusselbit är att vi lanserar ett nytt sätt för användaren att själva kunna byta ut batteriet i ett samarbete med hundratals närbutiker, så kallade SwapSpots. På så sätt kan vi kapa ännu mer utsläpp och kostnader, avslutar Lukas Samuelsson.