Nyheter

Dags att fokusera på brandsäkerhet i bilar

Såväl bilindustrin som privatpersoner borde ha större fokus på brandsäkerheten i bilar. Moderna bilar innehåller allt mer elektronik, vilket ökar sannolikheten för kortslutning, överhettning eller något annat som kan föranleda en brand.

En liten kortslutning i en laddare från en mobiltelefon eller surfplatta kan vara början på en brand, därför är det viktigt att fokusera på att få brandsäkerhet utbredd för bilister.

En unik vätska som uppfyller höga krav

112Brand är i samarbete med 4Fire International en av få leverantörer i världen som levererar en unik vätska till brandsläckningssystem inom motorsport, där höga krav ställs på säkerhet för såväl föraren som bilen. Det kommer att finnas fler hybrid- och elektriska system på vägarna och på banan. Därför måste alla tänka på ökad säkerhet.

Smart och enkel lösning

Samma vätska som används inom motorsporten finns i vår brandsläckare. Brandsläckaren finns i tre olika storlekar; 400 milliliter, 2 liter och 6 liter. Den lilla brandsläckaren levereras i en neoprenväska, vilket gör den lätt att placera under förarsätet. Om du skulle vara med om en olycka som leder till brand i kupén, men inte kan komma ut ur bilen, har du därmed brandsläckaren inom räckhåll.

Pengar och tid att spara

Varje år rapporteras mellan 6-7000 bilbränder till svenska försäkringsbolag och skadorna till följd av dessa bränder hade många gånger kunnat reducerats om en brandsläckare funnits i bilen. Så i en värld där vi spenderar hundratusentals kronor på bilar är en brandsläckare för några hundra kronor en billig försäkring.

Hög kylningseffekt utan följdskador

Våra brandsläckare kan användas för att släcka bränder i alla fasta material, bränslen och frityrolja/fetter. Den egenutvecklade släckvätskan har en hög kylningseffekt, släcker elektronikbränder (upp till 1000 volt) och har visat sig vara väldigt effektiv på batterier. Till skillnad från pulversläckare uppstår inga följdskador på vare sig elektronik, motordelar eller andra känsliga ytor. Alla våra brandsläckartyper har testats vid MPA Dresden i Tyskland – en av de största testanläggningarna i Europa.

Brandsläckare i internationell motorsport

Vi är godkända i USA som leverantör av brandsläckare för amerikansk motorsport. Och det är faktiskt lite av en prestation, som just nu endast 4-5 leverantörer världen över är godkända för den amerikanska marknaden. Detta beror på de höga kraven de har för en släckvätska, och här är 4Fire International en av få godkända produkter.

Produktserien består av följande:

  • 112 Brandsläckare – 400 ml
  • Brandsläckare – 2 liter
  • Brandsläckare – 6 liter

 

112BRAND och 4 Fire International letar efter återförsäljare för våra produkter i hela Sverige.