Nyheter

Enormt intresse för 3D-printad elsparkcykel

Nyligen lanserades Scotsman, världens första 3D-printade elsparkcykel – helt i kolfiberkomposit. För att starta produktionen behövde företaget 100 000 amerikanska dollar som samlas in i en Indiegogo-kampanj. På bara 11 minuter och 27 sekunder var målet uppnått och nu firar företaget att de fått beställningar på över 220 elsparkcyklar, med mer än två veckor kvar av finansieringskampanjen.

Nyligen presenterade det nystartade elsparkcykelmärket Scotsman sin flaggskeppsprodukt – världens första 3D printade elsparkcykel, helt i kolfiberkomposit. Scotsman lanserades som en Indiegogo-kampanj med ett mål på 100 000 amerikanska dollar för att kunna starta produktionen. I dag, en vecka efter lanseringen, är insamlingen uppe i 380 procent insamlade medel, vilket betyder att över 220 elsparkcyklar redan har beställts. Bakom den avancerade 3D-tekniken står teknik- och 3D-printföretaget Arevo.

– När vi skapade Scotsman samlade vi flera specialister och tekniker från en mängd olika områden och branscher för att kunna göra produkten möjlig. Scotsman är ett otroligt fordon och en triumf, inte bara inom teknik utan också för att visa ett helt nytt sätt att lansera produkter på marknaden. Vi är oerhört glada och stolta över att så många redan har valt att stötta vår kampanj. Med hjälp av allt stöd kunde vi nå vårt mål på bara 11 minuter och 27 sekunder, vilket är helt fantastiskt, säger Sonny Vu, vd på Arevo och Scotsman.

Till skillnad från andra avancerade elsparkcyklar som delvis består av kolfiberkomposit är Scotsmans helt och hållet – ram, styre, styrstam och ståplatta – tillverkad i 3D-utskriven kolfiberkomposit. Elsparkcykeln har inga fogar eller något lim, vilket gör den extremt stark. Materialvalet med kolfiber och termoplastiska material gör den också extremt stöttålig, samtidigt som den är anmärkningsvärt lätt. Med hjälp av tekniken möjliggörs en enastående nivå av individanpassning. Varje ram skräddarsys efter ägarens längd, vikt, arm- och benlängd och körställning.

Scotsman kostar från 2 999 dollar och finns tillgänglig för beställning nu, med leverans i början av december 2021