Nyheter

Concentric levererar hydraulisk fläktmotor med integrerad ventil till kinesisk materialhanterings-OEM

Concentric AB har erhållit ett kontrakt att leverera en hydraulisk fläktmotor med integrerade ventil och styrfunktioner till en ledande kinesisk materialhanterings-OEM för att styra motorkylning och oljetemperatur.

Med den nya hydraulmotorn kan fläkthastigheten styras helt variabel, vilket ger ett stabilt temperaturområde som gör det möjligt för materialhanteraren att arbeta inom det optimala effektivitetsområdet. Produktionen startar 2021 och försäljningsintäkterna från detta nya kontrakt beräknas uppgå till 35 MSEK under de närmaste fem åren.

De hydrauliska fläktmotorenheterna har följande viktiga fördelar:

kontrollerbar luftkylning med proportionella tryckavlastningsventiler för att justera luftflödet

funktion för vändbar rotationsriktning för att möjliggöra rengöring av kylaren

låg ljudnivå i drift

kompakt och robust design för att möta installationskraven

Concentrics högeffektiva och industriellt beprövade hydrauliska fläktmotorteknik utformad för att fungera i tuffa och krävande miljöer, inklusive industrisektorer som materialhantering, entreprenad- och lantbruksmaskiner runt om i världen var avgörande för att vinna detta nya kontrakt. Ett nära designsamarbete mellan Concentric och OEM har resulterat i ett modulärt koncept som kan användas i många applikationer.

David Woolley, VD och koncernchef för Concentric AB:

– Att vinna nya affärer med en kinesisk OEM visar att våra hydrauliska produkter är konkurrenskraftiga på denna marknad när kunderna behöver innovativa produkter. Concentrics förmåga att utveckla dessa nya produkter för att lösa våra kunders behov i utmanande maskintillämpningar runt om i världen innebär att vi fortsätter att vara deras självklara val av leverantör .