Nyheter

Ny portabel elbilsladdare – Juice Booster 2

För snart ett år sedan lanserade Würth Svenska ett helt koncept med produkter för el-bilsverkstäder, nu fylls produktutbudet på med en portabel elbilsladdare, Juice Booster 2. Det går att ladda alla typer av el-bilar med den och eftersom den är portabel kan man med lätthet ta den till bilen, istället för att ta bilen till en el-stolpe.

Med Juice Booster 2 kan man med enkelhet ladda oavsett kontakt då den justerar efter de bästa förutsättningarna. Henrik Lord är produktchef på Würth och ansvarig för produktsortimentet inom E-mobility.

– Den stora fördelen med denna är att verkstäderna kan ladda bilarna där de står istället för att behöva flytta el-bilen till en station. Den har också en IP67-klassning vilket innebär att den kan ligga ute i både regn och snö utan att ta skada, berättar Henrik Lord.

Sedan tidigare har Würth el-bilsladdare i sortimentet, men den stora fördel med nyheten Juice Booster 2 är också att den är robust och klarar både att dras i grus och även stor påverkan.

– Det här är en rejäl laddare och tack vare utformningen i aluminium så klarar den av stor påfrestning. Den skulle till och med klara av att bli överkörd av 3 ton och fortfarande klara sig. IP67-klassningen ihop med att den är robust gör den verkligen unik. Kombinationen gör den till en extremt komplett laddare, fortsätter Henrik.

Medföljande adapter

Det går att ladda alla typer av el-bilar med Juice Booster 2, laddaren känner av hur mycket ström den kan ta från uttaget och hur mycket ström bilen kan ta emot. Självklart kan man också välja om man vill ha en lägre laddning. Henrik berättar vidare;

– För en mindre bilverkstad som inte har så många el-bilar så är denna verkligen bra. Man kan komma ifrån kostnaden för installation av el-stolpar. Det finns också tillhörande adaptrar så att den går att använda i alla typer av uttag.

– Juice booster klarar av upp till 22 kw vilket gör att den är rustad inför framtidens el-bilar, man får helt enkelt en el-bilsladdare som du kan ha en lång tid framöver. Andelen el-bilar på marknaden ökar och kraven på utrustningen blir högre, med en Juice Booster är man rustad för att klara av det.

Würths satsning på e-moblitiy blir genom tillskottet av Juice Booster 2 ännu mer komplett. Sedan tidigare finns verktyg för el-bilar, personligt skydd m.m. I och med lanseringen av Juice Booster blir Würth en komplett partner för att hjälpa verkstäder i hanteringen av el-bilar.

– Alla verkstäder bör ha en Juice Booster, el-bilar på verkstäderna kommer att bli en vanligare syn framöver och med vår produkt får man en oerhört komplett laddare, avslutar Henrik Lord.