Nyheter

ChargePoint introducerar global produktportfölj för laddning av elfordonsflottor

Integrerad vagnparkshantering, tjänster och skalbara laddningslösningar optimerar depå-, väg- och hemmaladdning för att hålla flottans alla fordon uppladdade och redo.

ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, presenterar idag den mest omfattande portföljen av laddningslösningar för elfordon hittills, tillgänglig för fordonsflottor av alla typer och storlekar.

Från koncept till skala, ChargePoints globala portfölj av laddlösningar för flottor innehåller allt som vagnparker behöver för att elektrifiera och optimera sina laddningsprocesser i takt med att de växer.

Mjukvara för vagnparkshantering, kombinerat med ChargePoints AC- och DC-lösningar för snabbladdning, balanserar laddningskostnaderna med driftberedskap för lätta till tunga fordon över laddning i depåer, längs med vägarna och i hemmen. Experttjänster för design och konstruktion säkerställer en smidig övergång till elektrifiering, samtidigt som löpande support och underhåll garanterar maximal drifttid för nödvändig laddning.

ChargePoint® Express Plus, en skalbar DC-plattform för snabbladdning baserad på en mjukvarudefinierad DC-hårdvaruarkitektur, minimerar kostnaderna för elomvandlingsutrustning per laddplats. Dess modulära design möjliggör efterlevnad av de stränga kraven på driftstid. ChargePoints helhetsgrepp optimerar bränslekostnaden per fordon och har utformats för att möta behoven hos vagnparksoperatörer, nu och i framtiden.

Robust mjukvara håller fordonen laddade var de än är och optimerar bränslekostnaden per fordon

ChargePoints Fleet Depot-, Mobility- and Home-mjukvarulösningar håller fordonen laddade och redo med optimerad laddning genom dynamisk laddningsoptimering, smidig publik åtkomst till och betalning för laddning, samt omfattande lösningar för hemladdning.

Depot-mjukvara hanterar energi för att minimera infrastruktur- och bränslekostnader, samtidigt som den säkerställer driftberedskap genom telematik, schemaläggning, användbarhet och fordonsintegrationer.

Mobility-mjukvara säkerställer att fordonsförarna aldrig blir strandsatta på vägen genom att göra det enkelt att hitta och betala för publik laddning med en mängd olika betalningsalternativ, inklusive tankkort.

Home-mjukvara gör det möjligt för fordonsflottor att erbjuda hemmaladdning till de förare som tar hem sina fordon, samt hantering av hela arbetsflödet för anskaffning, installation och bränsleåterbetalning.

Gränssnitten för applikationsprogrammering (APIs) och globala partnerskap inom telematik, tankkort, vagnparker och system för förvaltning av resurser kompletterar ChargePoints lösningar och säkerställer sömlös integration med befintliga vagnparksdrift.

ChargePoint Express Plus-plattformens modulära arkitektur ger hög tillförlitlighet och service

ChargePoint Express Plus (EXPP) DC-plattform för snabbladdning består av modulära komponenter (EXPP Power Block, EXPP Power Module och EXPP Power Link) som enkelt kan konfigureras för att uppfylla depåkraven och skalas upp när flottorna växer och efterfrågan på laddning ökar.

Varje EXPP Power Block innehåller upp till fem fristående EXPP Power-moduler som flexibelt kan distribuera upp till 200 kW.

EXPP Power Link fördelar ström till elfordon och har stöd för upp till två flexibla kablar som är kompatibla med alla vanliga anslutningsvarianter.

Anslutning av flera EXPP Power Blocks optimerar eldelningens flexibilitet och skalbarhet.

Flera EXPP Power Links möjliggör en blandning av sekventiell och simultan laddning.

Kabelhantering säkerställer att EXPP Power Link-stationer kan stödja olika fordonstorlekar och parkeringskonfigurationer och samtidigt hålla kablarna borta från marken på ett säkert sätt. Monteringsalternativ inkluderar på väggen, på stolpe och i taket.

ChargePoint Express Plus-lösningen erbjuder integrerat stöd för Open ChargePoint Protocol (OCPP).

Utöver snabbladdningsplattformen Express Plus DC och den befintliga CPF50 50-amp AC-laddningslösningen erbjuder ChargePoint även en 80-amp AC-laddningslösning för fordonsflottor i Nordamerika. Snabbladdningsplattformen Express Plus DC kommer att finnas tillgänglig för early access-kunder under sommaren 2021 och 80-amp AC-laddningslösningen kommer att finnas tillgänglig för early access-kunder under hösten 2021.

– ChargePoint gör övergången till elektrifiering till en sömlös upplevelse med en produktportfölj för fordonsflottor som kombinerar mjukvarudefinierad hårdvara i världsklass med tjänster och supportfunktioner för att tillfredsställa operativa behov för alla typer av fordonsflottor, säger Bill Loewenthal, Senior Vice President, Product, ChargePoint. Framgångsrik elektrifiering av fordonsflottan kräver optimering, anpassning till och skalning för alla de unika behov som flottorna har – från planering till implementering – och vi erbjuder den mest kompletta portföljen på marknaden.

– GILLIG valde ChargePoint som partner på grund av deras etablerade och beprövade erfarenhet, samt för deras ledarskap när det gäller att utveckla integrerade lösningar för elfordon, säger Ben Grunat, GILLIG Executive Director of Product Planning & Strategy. De har hjälpt till att säkerställa att GILLIGs kunder får en smidig övergång till elbussar.

– ChargePoints mjukvara erbjuder synlighet och kontroll, vilket är avgörande för att hantera el som bränsle, säger John Rich, Chief Technology Officer, PACCAR. PACCAR och ChargePoint arbetar tillsammans för att leverera managerade ägandekostnader för elektriska flottor. ChargePoints hantering av laddningsenergi kommer att optimera de el- och infrastrukturkostnader som krävs för att stödja en flottas laddningsbehov.